HACKATHON: Smart City & Cybersecurity

Smart City and Cybersecurity Hackathon April 11, 2019 @DTU Skylab: Hack a self-driving bus? Hack sensors? Hack cameras? Hack traffic lights? The hackathon will have both English and Danish speaking teams.

PROGRAM

SLIDES FOR PITCHES

CHALLENGES; MENTORS; JURY & PRIZES

Hvordan udnytter vi de muligheder, der er i sensorer, kameraer, selvkørende busser og andre teknologier uden at gå på kompromis med sikkerhed og privatliv?

 

Har du lyst til at prøve at prøve kræfter med at…

 

 • hacke en selvkørende bus?

 • udvikle sikre smart city løsninger med IoT og sensorer (LoRaWAN)

 • bruge kamerateknologi til nye parkeringsløsninger

 • hacke og sikrer trafiklys, trafik og mobilitetsløsninger

 

…så inviterer vi dig til et hackathon om Smart Cities og cybersikkerhed.

 

Selvkørende busser vil snart køre på DTU Campus i Lyngby-Taarbæk kommune og i Hersted Industripark i Albertslund kommune, som en del af EU-projektet LINC – transforming urban planning providing autonomous collective mobility. Sensorer måler og samler data om trafik, luftforurening og miljø. Kameraer overvåger det offentlige rum for at se, om der er ledige parkeringspladser, men hvordan sikrer vi de ikke også overvåger borgerne? Data vil blive delt på tværs af byer, men hvordan sørger vi for det sker godt og sikkert? Hvordan kan vi udvikle fede, nye løsninger, der samtidig er sikre?

Udfordring 1: Vis os hvordan man hacker en selvkørende bus. Udfordringen stilles af LINC-konsortiet med Albertslund, DTU, Easymile, Gate21, Gladsaxe, IBM, LOOP City, Nobina og RUC. Busserne vil være fysisk til stede i Skylab til hackathonet, og er endnu ikke sat i drift ved hackathonets start. 

Udfordring 2: Vis os hvordan man hacker sensorer (LoRaWAN) i det offentlige rum og kom med løsninger til at lukke hullerne, så vi kan bruge sensorerne til fx at skabe bedre trafik, bygninger og klimaløsninger. Udfordringen stilles af DTU.

 

Udfordring 3: Vis os hvordan man kan bruge kameraer i det offentlige rum til parkerings- og trafikløsninger uden at gå på kompromis med sikkerhed og privatliv. Udfordringen stilles af DTU og Frederiksberg Kommune.

 

Udfordring 4: Vis os hvordan man hacker og sikrer trafiklys, trafik og mobilitetsløsninger. Case og data stilles til rådighed af Den Regionale Datahub, som er et innovationsprojekt støttet af Region Hovedstaden og Loop City

Vi stiller data, mentorer og konkrete devices til rådighed, som du og dit team støttes i at hacke, teste og forbedre. Selvom du måske ikke er en teknisk haj eller ikke ved så meget om smart cities kan du godt være med. Dagen slutter af med pitches fra de deltagende teams og præmieuddeling.

 

Hvor: DTU Skylab, DTU Lyngby Campus, Bygning 373A

 

Hvornår: Den 11. april 2019, 8.30-17.30

 

Hvem: Studerende, medarbejdere fra kommuner, virksomheder eller alle andre med interesse for smart cities og cybersikkerhed. Du kan være it-udvikler eller tekniker, fx en hacker med viden om IoT og data. Du kan arbejde med byudvikling, trafik og smart city. Du kan være iværksætter eller konceptudvikler med interesse for at udvikle nye løsninger med sikkerheden tænkt ind. Det vigtigste er, at du vil skabe nye løsninger inden for smart city og cybersikkerhed.

 

Pris: Det er gratis at deltage. Der vil være fuld forplejning hele dagen.

 

Arrangører:

 • Smart City Cybersecurity Lab

 • Partnerne i Smart City Cybersecurity Lab: Vallensbæk, Albertslund, Ballerup, Frederiksberg, Banedanmark, DTU, IDA, Gate21 og Region Hovedstaden)

 • LINC (Albertslund, DTU, Easymile, Gate21, Gladsaxe, IBM, LOOP City, Nobina og RUC)

 • Smart City Cluster Denmark

 • Sikker og Anvendt Data (SAnD) (DTU, Gate21, Frederiksberg, Høje Taastrup  og 17 deltagende kommuner)

 • DTU Skylab

 • Region Hovedstaden

 • Vækstforum Hovedstaden

Tilmelding: Der 60 pladser. Tilmeld dig her: https://www.conferencemanager.dk/smartcitycybersecurityhack  

SIGNUP HERE

Kontakt: Smart City Cybersecurity Lab ved Anders Pall Skött, anps@dtu.dk   

KONTAKT SCL

København

© 2017 - c.rajkai - christian.rajkai@gmail.com

 • Grey LinkedIn Icon